
- Cumperi terenul (oferim consultanta ca sa faci alegerea potrivita) sau, daca il ai deja, pregatesti actele de proprietate si pe cele cadastrale
- Ne contactezi pentru proiect, discutam ideile de baza si stabilim tema de proiectare
- Daca nu ai certificat de urbanism pentru autorizarea construirii, te putem ajuta cu intocmirea documentatiei pentru a-l obtine
- Dupa ce intri in posesia studiului geotehnic, putem face calculele privind structura de rezistenta
- Pe parcurs, analizam impreuna proiectul si facem modificari, tinand cont de dorintele tale si de prevederile certificatului de urbanism
- Obtii, intre timp, avizele si acordurile solicitate prin certificatul de urbanism
- Definitivam proiectul pentru componentele arhitectura, rezistenta si instalatii
- Intocmim documentatia tehnica pentru autorizarea construirii DTAC (PAC) si proiectul tehnic (PTh) pentru executia constructiei
- Depui dosarul DTAC (PAC) cu avize si acorduri la Primarie si primesti autorizatia de construire (AC)
- In baza PTh si AC, contractezi executia constructiei si dirigentia de santier, apoi anunti inceperea lucrarilor la Inspectoratul de Stat in Constructii
- Pe timpul realizarii constructiei, asiguram asistenta tehnica si participam la fazele determinante ale executiei
- Anunti finalizarea lucrarilor, iar dupa receptia constructiei intabulezi imobilul.
CUM FUNCTIONEAZA?
CINCI PASI PENTRU CASA TA
Pentru a asigura calitatea în construcții, va recomandam ca toate etapele de realizare a unui proiect de cionstructii sa se realizeze cu o singura firma care sa aiba muncitori și specialiști competenți. Acest lucru face ca in toate fazele, de la planificare pana la finalizarea construcției, sa fie o experiență relaxantă pentru tine. Va oferim un ghid simplu cu etapele construcției prin acesti cinci pasi pe care va recomandam sa ii parcurgeti in oricare proiect de constructii.
PAS 1.- OFERTA SI CONTRACT:
- Oferta noastră: Pentru a porni în colaborarea noastră, va trebui să ne trimiți proiectul casei tale, în baza căruia îți vom întocmi o simuare de preț pentru edificarea constructiei cu livrare în varianta solicitată: la roșu sau la cheie. După acceptul ofertei,vom stabili o vizită pentru vizionarea terenului. În cazul în care nu ai un proiect de casă va oferim consultanta si sprijin pentru realizarea acestuia, simularea de preț o vom întocmi cât mai apropiată de adevăr, în baza schițelor și specificațiilor trimise de tine.
- Contractul: Dacă se ajunge la acest pas, vom trece la semnarea contractului de proiectare și construcție. În pasul următor se vor stabili data startului de șantier cât și planificarea acestuia.
PAS 2.- PROIECTARE:
- Dacă nu există un proiect va trebui sa contractati o firma de arhitectura sau un arhitect. Serviciul externalizat prin casa de arhitectură, începe cu o primă consultație și continuă cu o vizită a proprietății tale împreună cu arhitectul, care va puncta fiecare detaliu al planului de constructie. Fiecare lucrare in parte trebuie proiectată individual în funcție de dorințele și nevoile clientului.
- De îndată ce fiecare detaliu se potrivește cu cerințele tale, arhitectul va începe cu implementarea desenelor CAD prin departamentul de arhitectură. După finalizarea tuturor propunerilor de compartimentare cu arhitectul, urmeaza o întâlnire pentru prezentarea ofertei personalizate pe bugetul investiției tale, ce va trebui atasata ca anexă la contract. Optional se pot comanda si realiza câteva cadre 3D ale proiectului de constructie pentru a va ajuta sa vizualizati mai bine in ansamblu dar si detaliile de realizare a constructiei, compartimentarile si finisajele acesteia.
PAS 3.- DETALII DE FINISAJE:
- Va recomandam sa vizitati showrom-urile de materiale, pentru a avea o idee despre calitatea materialelor pe care doriti sa le folositi dar si ofertele de materiale pe care marii furnizori le pot face daca cumpoarati totul de la ei. Vei putea alege materialele de finisaje potrivite pentru constructia dorita, și vei descoperi o gamă largă de materiale potrivite cu propunerile de design oferite în proiectarea 3D.
- Pentru a sti sa alegeti mai bine materialele de constructie dar si de finisaje va recomandam sa solicitati cataloage din care puteti culege informatii de interes pentru alegerea furnizorului de materiale.
- Desigur, puteti solicita o documentație tehnică completă, pentru materialele alese cât și garanțiile acestora.
PAS 4.- PROCESELE INTERNE:
- După ce vei semna protocolul de construcție și finisaje, se va începe procesul de lansare a comenzilor către furnizori.
- Serviciile de transport ale materialelor pot fi oferite de catre furnizorul acestora, sau de catre constructor. Pentru a sti cantitatile necesare de materiale este necesara o planificare detaliată a contructiei dorite, care va putea servi și ca bază pentru planificarea bugetului necesar.
- Fiecare etapa de constructie, realizarea acesteia, dar si materialele folosite va fi controlată permanent prin supervizor sau inginer de șantier, asa ca va recomandam sa alegeti o echipa specializata care sa respecte etapele de constructie dar si proietul acesteia.
PAS 5.- DURATA DE CONSTRUCTIE:
- Construcția unei case durează de obicei între 1 săptămână și 12 săptămâni, fără instalații și finisaje,în funcție de locația terenului, structura imobilului, materialele folosite, daca se foloseste beton armat + zidărie sau se doreste folosirea lemnului, precum și in functie de suprafața construită desfășurată indicată în proiectul imobilului.
- După această etapă încep lucrările de finisaje interioare și exterioare, care fluctuează de asemenea între 6 săptămâni și 16 săptămâni. Prin supervizorul casei tale, fiecare detaliu va fi verificat înaintea de punere în aplicare, dar este recomandat ca si dumneavoastra sa urmariti in detaliu realizarea finisajelor, materialele folosite precum si punerea in folosinta.
- O atentie deosebita trebuie sa acordati contractarii si racordarii utilitatilor: apa, gaze si energie electrica, precum si instalatiilor tehnico - sanitare si de canalizare
- Odata finalizata constructia si amenajarile interioare, se vor verifica buna functionare a instalatiilor si punerea in folosinta a acestora. La semnarea procesul verbal de receptie a lucrarii trebuie sa aveti in vedere toate aceste aspecte.
- Finalizarea constructiei va fi urmata de intabulare si inregistrarea acesteia in cartea funciara.